Huisartsenpost Tilburg

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Campagne voor ouders met jonge kinderen van start

We herkennen het als ouder allemaal plotseling hoge koorts, oorpijn, overgeven, een wond of val… Allemaal dingen waar je als ouder van een jong kind ineens mee te maken kunt krijgen. Maar wat doe je wanneer dit in het weekend of de avonduren gebeurt en je eigen huisarts niet meer bereikbaar is? Wanneer bel je dan de huisartsenspoedpost en wat kun je zelf doen? 

Ouders van jonge kinderen (0-4 jaar) doen vaak een beroep op de Huisartsen Spoedpost, dat is niet altijd met medisch urgente klachten. Om je als ouder meer ondersteuning en betrouwbare informatie te bieden is de Spoedpost een campagne gestart. Wanneer is spoed ook echt spoed en wat kun je zelf doen als je kind ziek is?

Op www.thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over wat te doen wanneer je kind ziek is. Hier kun je in veel gevallen zelf aan mee aan de slag. Deze website geeft je als advies wat je het beste kan doen als je kind koorts, oorpijn of andere klachten heeft. Als dit advies niet voldoende is kun je de volgende werkdag contact opnemen met je eigen huisarts of alsnog in de avond/weekend uren bellen met de huisartsenspoedpost.  

Meer informatie over deze campagne vind je op huisartsenposttilburg.nl/ouders-van-jonge-kinderen/

Terug naar overzicht