Huisartsenpost Tilburg

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Hoe werkt de huisartsenspoedpost?

Altijd eerst bellen

U kunt niet zomaar langskomen bij de huisartsenspoedpost. U moet altijd eerst bellen. Dan krijgt u het snelste de hulp die u nodig heeft. Als u het nummer van de huisartsenspoedpost Tilburg/Waalwijk belt, hoort u een kort keuzemenu. Bij een mogelijk levensbedreigende situatie kiest u voor 1. We helpen u dan met voorrang.

Gegevens bij de hand als u belt

Belt u met de huisartsenspoedpost? Zorg dan dat u de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • uw Burgerservicenummer (BSN). Dit staat op uw identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) en heeft 9 cijfers;
  • geboortedatum, adres en telefoonnummer;
  • de naam van uw huisarts.

Aan de telefoon kan tevens worden gevraagd naar:

  • uw medische voorgeschiedenis (voor zover van belang m.b.t. uw hulpvraag);
  • medicijnen die u eventueel gebruikt.

Belt u voor iemand anders?

Belt u niet voor uzelf? Geef dan alle gegevens van die persoon door. Zorg ook dat u bij de patiënt in de buurt bent als u belt. U kunt de klachten dan zo goed mogelijk beschrijven. Soms wil de triagist de patiënt (doktersassistente of verpleegkundige) ook zelf enkele vragen stellen.

Wat kunt u verwachten?

Wanneer u belt, krijgt u een triagist (doktersassistente of verpleegkundige) aan de telefoon. Een triagist beschikt over uitgebreide medische kennis en is speciaal opgeleid om snel te bepalen hoe ernstig uw klachten zijn en wat er nodig is. Dit gaat indien nodig in overleg met de huisarts die dienstdoet op de huisartsenspoedpost. Er zijn drie mogelijkheden:

  • U krijgt telefonisch advies. De triagist geeft u door de telefoon uitleg over een zelfzorgadvies. Dit is gecontroleerd door de huisarts.
  • De triagist maakt voor u een afspraak op de huisartsenspoedpost in Tilburg of Waalwijk. Daar zal een huisarts of verpleegkundig specialist/ physician assistant u onderzoeken.
  • De huisarts komt bij u thuis langs. Een visite aan huis gebeurt alleen als u door medische redenen zelf niet naar de huisartsenspoedpost kan komen.